Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa fasolowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1-1,5 l
ugotowane udko z kurczaka 1 szt
sos chili słodko-kwasny 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
tymianek 1/2 łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
fasola biała z puszki 1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa fasolowa

Kroki postępowania

1
Udko z kurczaka należy obrać, mięso pokroić, Rosół zagotować, dodać pokrojonego kurczaka
Krok 1 - Pikantna zupa fasolowa foto
2
następnie dodajemy fasolę konserwową z puszki wraz z zalewą, wszystko gotujemy około 15 minut
Krok 2 - Pikantna zupa fasolowa foto
3
dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ostry sos chilli
Krok 3 - Pikantna zupa fasolowa foto
4
doprawić bazylią, tymiankiem, majerankiem oraz papryką, zostawiamy na małym ogniu przez około 5 minut,
Krok 4 - Pikantna zupa fasolowa foto
5
Na koniec gotowania zupę doprawiamy pieprzem, magii i ewentualnie solą, Podajemy na gorąco
Krok 5 - Pikantna zupa fasolowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 04.02.2013 18:27
dobra
misia53 13.01.2013 06:40
świetna zupka
-Natka- 09.01.2013 12:20
Ta zupka musi być pyszna i rozgrzewająca, w sam raz na zimowe dni. :)
aisoglam 09.01.2013 11:33
Mhmmm... głodna się zrobiłam :))
Gracer 09.01.2013 10:19
rewelacyjna i taka domowa
Amellia 09.01.2013 09:46
super
ONY_za_kare 09.01.2013 09:41
pyszne! aż zrobiłem się głodny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak