Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa dyniowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 2 kg
rosół 2 szklanki
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1/4 sztuki
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa dyniowa

Dynie kroimy w kostkę lub szatkujemy. Cebulkę i czosnek pokroić na drobną kostkę i na oliwie zromienić. Papryczkę pokroić w drobną kosteczkę. Rosół podgrzać i dodać do niego dynie, gotować do czasu gdy będzie miękka (ja sobie ułatwiłam trąc ją na tarce). Po tym czasie dodać pozostałe składniki i jeszcze chwilę gotować. Wszystko dokładnie zblendować. Jako dodatek podałam domowe grzanki, które przygotowałam sama. Chleb pokroiłam w kostkę i usmażyłam na łyżeczce oliwy do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 02.01.2016 22:25
Robię podobną :-) Pycha!!!
Wojciech2 28.12.2012 14:42
Idę zrobić właśnie taką.
SmacznaPyza 13.11.2012 23:35
tylko 2 szklanki rosołu na 2 kg dyni? wydaje mi się, że mało, ale zupa pięknie podana
Kate3 13.11.2012 09:36
Uwielbiam! Robię podobny krem z dyni, jest pyszny, polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak