Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna surówka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 duży
ogórki gruntowe 2 średnie
żółta papryka 1/2 szt
ser feta 10 dag
natka pietruszki
ocet winny 2 łyżka
olej rzepakowy 2 łyżka
sól
cebula czerwona 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna surówka

Ogórki obieramy, kroimy na ćwiartki. Wycinamy miąższ i kroimy w plasterki. Pomidora obieramy ze skórki, siekamy na ćwiartki talarków. Paprykę myjemy, kroimy w cienkie paski. Do warzyw dodajemy ocet winny i olej rzepakowy. Doprawiamy do smaku odrobiną soli i sporą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Surówkę wykładamy na głęboki półmisek. Posypujemy pokrojoną w cieniutkie półpierścienie cebulą oraz małymi kosteczkami sera, a także drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak