Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała lub pół dużej
kukurydza 1 puszka
ogórek konserwowy 4
cebula 1
tuńczyk w sosie własnym 2 puszka
kwaśna śmietana 2 łyżki
majonez 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
ser feta 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna sałatka z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Sałatka jest warstwowa. Kapustę siekamy i wrzucamy na dno miski. Kukurydzę osączamy, ogórki kroimy w kosteczkę, też odsączamy, cebulę szatkujemy i w takiej kolejności kładziemy na kapustę.
Krok 1 - Pikantna sałatka z tuńczykiem foto
2
Robimy sos: śmietanę, ewentualnie jogurt naturalny gęsty oraz koncentrat mieszamy, dodajemy pieprz cayenne.
Krok 2 - Pikantna sałatka z tuńczykiem foto
3
Tuńczyka odsączamy, kładziemy na cebuli, ser feta kroimy w kostkę i kładziemy na tuńczyku. Zamiast sera feta możemy użyć sera żółtego startego na grubych oczkach.
Krok 3 - Pikantna sałatka z tuńczykiem foto
4
Sałatkę zalewamy sosem, odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 4 - Pikantna sałatka z tuńczykiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak