Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna sałatka śledziowa z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
cebula czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 5 szt
majonez 1 mały słoik
keczup pikantny 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
czarne oliwki 15 szt
prawdziwki 1 marynowane
papryka czerwona 1 strąk
śledzie w occie 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna sałatka śledziowa z grzybami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w dużą kostkę.Śledzie, oliwki i prawdziwki odsączamy z zalewy. Prawdziwki i oliwki przekrawamy na pół. Śledzie kroimy w dużą kostkę. Paprykę i ogórki również kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki. Majonez mieszamy z keczupem i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy. Doprawiamy do smaku. Do sałatki możemy dodać woreczek ugotowanego ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak