Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna sałatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1/2 szkl
ser żółty 400 g
szynka konserwowa 400 g
kukurydza w puszce
cebula czerwona 3 szt
ogórek konserwowy Smak 5 szt
chilli 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
olej roślinny 3 łyżki
ocet 2 łyżki
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna sałatka

Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić. Ser i szynkę pokroić w paseczki, ogórki i cebulę w kostkę, kukurydzę odcedzić, wrzucić razem z ryżem do miski.
Przecier olej ocet cukier chilli połączyć w naczyniu i zagotować do powstania sosu. Doprawić do smaku solą, odstawić do ostudzenia. Połączyć z sałatką. Całość można złagodzić odrobiną majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak