Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna polędwiczka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 0,4 kg
roszponka 1 garść
awokado 0,5 szt,
sól
sos balsamiczny
oliwa 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna polędwiczka

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę nacieramy imbirem, lubczykiem, kucharkiem i pieprzem. Można delikatnie natrzeć oliwą mięso.
Krok 1 - Pikantna polędwiczka foto
2
Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oliwy i układamy mięso i pokrojoną w plasterki papryczkę pikantną. Smażymy z dwóch stron. Gdy mięso się zarumieni wkrawamy pół awokado. Smażymy około 5-7 minut na wolnym ogniu.
Krok 2 - Pikantna polędwiczka foto
3
Na talerzu układamy umytą roszponkę. Można ją skropić delikatnie cytryną albo sosem balsamicznym wg uznania.
Na wierzch układamy mięso pocięte w grube plastry, a na nie paprykę, obok awokado.
Smacznego :)
Krok 3 - Pikantna polędwiczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 12.02.2013 17:27
Zgłoszenie przyjęte do konkursu
paulina2157 08.02.2013 12:53
świetna, przepis ciekawy, wygląda cudnie, warto wypróbować
DOROTA/PATI197799 08.02.2013 11:25
coś dla mnie
adelajda 08.02.2013 10:49
pięknie pokazane !
Sandra9 08.02.2013 10:24
oj to coś dla mnie
Botwinka 08.02.2013 10:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak