Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna pierś z kurczaka w sezamie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
papryczka chili 1/2 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek do smaku
jajko 1 szt
mąka do panierowania
sezam do panierowania
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna pierś z kurczaka w sezamie

Każdą pierś z kurczaka przeciąć na pół, delikatnie nakłuć widelcem. Papryczkę drobniutko pokroić, czosnek wycisnąć przez praskę. Do miseczki wlać 2 łyżki oleju, dorzucić papryczkę, czosnek i pieprz, wymieszać. Każdą pierś natrzeć olejem z przyprawami, owinąć w folię spożywczą, odłożyć do lodówki na kilka godzin.
Po marynowaniu pierś oczyścić z przypraw, rozbić na cienkie kotlety, posolić. Każdy kawałek opanierować mąką, obtoczyć w rozbitym jajku i dokładnie obsypać sezamem.

Rozgrzać olej, na gorący wrzucić kawałki kurczaka i zmniejszyć temperaturę bo sezam szybko się przypala. Smażyć przekładając z jednej strony na drugą aż kotlety będą złotawe.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 09.03.2012 11:57
super
Ada-Gaba 04.03.2012 10:37
smaczne
alaaa 02.03.2012 18:41
z sezamem jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak