Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna pasta z soczewicy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szkl
kostka rosołowa 1 szt
imbir świeży 1 cm
papryczka chili 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
olej roślinny 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna pasta z soczewicy

Soczewicę czerwoną po opłukaniu zalałam niewielką ilością wody, dodałam kostkę rosołową warzywną i ugotowałam soczewicę do miękkości. Imbir, czosnek i chili drobno posiekałam. Dodałam to do ugotowanej soczewicy. Delikatnie posoliłam. Na końcu dla poprawienia konsystencji wymieszałam z olejem. Podawałam z chlebkami czapati pełnoziarnistymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Romanowka 29.01.2014 10:38
Bardzo lubię soczewicowe pasty!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak