Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna pasta serowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 250 gram
jajko 2 sztuki
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
masło 1 łyżka
Musztarda delikatesowa Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
kminek Prymat
sól do smaku łyżeczka
ser rokpol 100 gram

Porada

Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna pasta serowa

Jajka gotujemy na twardo , obieramy. Do miski przekładamy ser biały, ser rokpol, jajka, śmietanę, masło i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Pastę doprawiamy do smaku papryką , solą i musztardą. Kminek przelewamy wrzątkiem i dodajemy do pasty. Dokładnie wszystko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 05.05.2015 17:16
Dziękuję:)
adelajda 04.05.2015 10:00
ciekawe składniki
Krystyna32 04.05.2015 09:55
wygląda pysznie
barbara11561 04.05.2015 09:32
Wygląda bardzo smacznie,ale ze składników wymknął Ci się ser rokpol (możesz jeszcze poprawi) :)
Mancia w kuchni 04.05.2015 09:06
Pyszna pasta, ale bez takiej ilości kminku :D
Edith85 04.05.2015 08:23
bardzo apetyczna pasta
Babeczka35 04.05.2015 07:52
Pyszna pasta;)
Konczi 04.05.2015 07:47
Pasta wygląda bardzo apetycznie, mimo że nie przepadam za kminkiem skosztowałabym z wielkim apetytem :)
gusia1000 04.05.2015 00:45
Na pewno dobra.
Kasnaj 03.05.2015 21:25
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak