Pikantna pasta serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    250 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • śmietana 18 proc

    0,5 szklanki
  • masło

    1 łyżka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/4 łyżeczki
  • kminek Prymat

  • sól do smaku

    łyżeczka
  • ser rokpol

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo , obieramy. Do miski przekładamy ser biały, ser rokpol, jajka, śmietanę, masło i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Pastę doprawiamy do smaku papryką , solą i musztardą. Kminek przelewamy wrzątkiem i dodajemy do pasty. Dokładnie wszystko mieszamy.
bogusia 82
Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia 82 05.05.2015 17:16
Dziękuję:)
adelajda 04.05.2015 10:00
ciekawe składniki
Krystyna32 04.05.2015 09:55
wygląda pysznie
barbara11561 04.05.2015 09:32
Wygląda bardzo smacznie,ale ze składników wymknął Ci się ser rokpol (możesz jeszcze poprawi) :)
Mancia w kuchni 04.05.2015 09:06
Pyszna pasta, ale bez takiej ilości kminku :D
Edith85 04.05.2015 08:23
bardzo apetyczna pasta
Babeczka35 04.05.2015 07:52
Pyszna pasta;)
Konczi 04.05.2015 07:47
Pasta wygląda bardzo apetycznie, mimo że nie przepadam za kminkiem skosztowałabym z wielkim apetytem :)
gusia1000 04.05.2015 00:45
Na pewno dobra.
Kasnaj 03.05.2015 21:25
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat