Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna krajanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mi?so mielone 1,5 kg
tosty 3
cebule 2
papryka 50 dag
kukurydza 1 puszka
pomidory 2 puszki
keczup 1/2 szklanki
gouda 15 dag
jajko 2
koncentrat pomidorowy 2 ?y?ki
sól
pieprz
olej 2 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna krajanka

Tosty namoczy?, odcisn?? i wyrobi? z mi?sem. Do masy doda? obrane i posiekane cebule, czosnek oraz po ?y?eczce bazylii i oregano. Doda? jajka i koncentrat. Doprawi? sol? i pieprzem. Wyrobi? mas? mi?sn?. Form? nasmarowa? olejem. Na?o?y? mas?, rozsmarowa?. Piec 15 minut w temp. 200 stopni. Papryki oczy?ci?, mi??sz poci?? na kawa?eczki. Roz?o?y? na podpieczonym placku. Posypa? kukurydz?. Pomidory os?czy?, wymiesza? z keczupem. Pola? tym warzywa. Ser grubo zetrze?, posypa? placek. Piec 30 minut w temp. 200 stopni C. Pokroi? na porcje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak