Pikantna karkówka z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ostra musztarda

    4 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • Karkówka klasyczna

    2 przyprawa
  • schab

    1,2 (karkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 8 kotletów. Każdy kotlet lekko zbić tłuczkiem, z obu stron posmarować cienko musztardą i posypać obficie przyprawą Prymat Przyprawa do Karkówki. Mięso odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Po wyjęciu z lodówki, każdy kotlet lekko skropić oliwą i piec na mocno rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 29.01.2011 15:07
pikantna karkówka nie jest zła
rakow2 17.10.2010 15:28
szkoda że już po sezonie
Barbara55 13.09.2010 16:23
no to na grilla

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat