Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna karkówka podana z chrzanową potrawką z warzyw.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata do mięs pikantna Prymat
keczup pikantny 1 łyżka
olej
pieczarki 500 gram
cebula biała 1 duża
rukola 2 garście
cukinia 1 mała
śmietana 12% 2-3 łyżki
sól
pieprz
papryka zielona 2-3 sztuki
chrzan tarty 2-3 łyżki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna karkówka podana z chrzanową potrawką z warzyw.

Karkówkę marynujemy z dodatkiem keczupu dzień wcześniej,grilllujemy lub pieczemy w piekarniku. Pieczarki kroimy w plastry,delikatnie posypujemy solą i prażymy, po około 10 minutach dajemy pokrojoną cebulę i paprykę. Gdy warzywa już są prawie miękkie dajemy posiekane liście rukoli a na koniec plastry cukini. Chrzan mieszamy ze śmietaną i zalewamy warzywa,dusimy chwilę pod przykryciem,przyprawiamy jeśli trzeba solą i pieprzem. Podajemy z karkówką. Pyszne danie,polecam! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.03.2016 11:22
wspaniale wygląda
Kulinarna Ja 29.12.2012 16:24
wygląda bardzo apetycznie!
Krystyna32 27.12.2012 17:58
pycha
ziutula
ziutula 17.12.2012 05:46
moje smaki
Noruas 16.12.2012 21:34
pycha, wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak