Pikantna karkówka

Pikantna karkówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    3 łyżki
  • suszone śliwki bez pestek

    25 dag
  • czerwone, wytrawne wina

    1/2 szklanki
  • chili Prymat

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • przyprawa do potraw

    1 szczypta
  • karkówka

    80 chuda
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pikantna karkówka

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 6-8 kotletów. Przyprawę do grilla połączyć z olejem i powstałą pastą posmarować mięso. Odłożyć do lodówki na co najmniej 2 godz. Przygotować sos: śliwki umyć i rozgotować w 1 szklance wody. Zmiksować z winem i przyprawami. Kotlety smażyc z obu stron na grillu lub patelni grillowej, od czasu do czasu smarując pozostałą pastą. Podawać z sosem śliwkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

jasiek 14.04.2011 14:53
rewelka
AgaS10 12.02.2011 14:17
fajne mięsko:)
szajba2 02.01.2011 14:42
może być
Babciagramolka 17.12.2010 10:40
Karkóweczka z winem - warte rozpatrzenia
mala2021 10.11.2010 13:10
szkoda że sezon grillowy się już skończył ...no nic trzeba czekać do wiosny
Mariposas 13.07.2010 21:46
Trzeba spróbować na najbliższym grilu
Barbara55 07.07.2010 18:28
mięsko pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat