Przepis i sposób przygotowania na: Pijany rodzynkowiec
7jaj
szklanka cukru
3 łyzki kakao
5 łyżek mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
BEZA KOKOSOWA:
5 białek
1 szklanka cukru
20 dag kokosu
1łyzka mąki ziemniaczanej
1 Lyżeczka proszku do pieczenia
Ubic białka dodając stopniowo cukier,następnie wsypać kokos,mąkę i proszek,delikatnie wymieszać.Upiec na złoty kolor w temp.180stopni.
MASA:
puszka ananasów
2 budynie śmietankowe
5 żółtek
łyżka mąki pszennej
3 szklanki mleka
0,5 szklanki cukru
2 masła
Dodatkowo:
30dag rodzynek
szklanka wódki
1/4 kostki margaryny
2 czekolady mleczne
Z ananasów odlać sok,dopełnić wodą do pełnej szklanki.W tej wodzie wymieszać dwa budynie z 5 żółtkami i łyżką mąki pszennej.Mleko zagotować z cukrem.Na gotujące się mleko wlać wymieszane budynie.Zagotować,wystudzić.Masło utrzeć dodając po łyżce budyniu i pokrojone w kostkę ananasy.
Rodzynki zalać wódką,najlepiej na noc.1/4 kostki margaryny rozgrzać z 2 czekoladami.Do tego dodać rodzynki.
Biszkopta przekroić na dwie części.Na połowę biszkopta nałożyc połowe masy ,na masę dać bezę kokosoą,na bezę dać drugą połowę masy.Przykryć drugą częścią biszkoptu,na wierzch wyłożyć rodzynki.