pijany kurczak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurczak

    1 sztuka
  • bukiet warzyw

    1 opakowanie
  • przyprawy

    3 szczypta
  • piwo jasne

    0.5 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Kurczaka myjemy ,osuszamy nacieramy przyprawami. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy mrozone warzywa na nich układamy kurczaka wlewamy odrobinę oleju. Pieczemy 1.5 godziny co jakis czas podlewając piwem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (62)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mic 28.11.2011 13:49
polecam na butelce, sweitny jest!
marta1371 17.07.2011 19:40
Pijany kurczak jest smaczny
Jastinka 30.03.2011 20:44
świetne
teresa18 27.02.2011 21:28
kurczak w takiej odsłonie pomysłowe
iza15 16.02.2011 09:37
fajna nazwa i super kurczak
ewa19a 15.02.2011 14:42
pyszności
Mariolka1 11.02.2011 23:52
świetna nazwa
Jolanta_P-S 03.02.2011 15:52
muszę upić kurczaka zawsze był trzeźwy;) wypróbuje
kochanyptysiu 03.02.2011 15:30
nazwa ekstra,taka karnawalowa:P
ilka_86 01.02.2011 17:22
mmm... wygląda świetnie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat