Przepis i sposób przygotowania na: Pijana wiśnia
Kroki postępowania
Po schłodzeniu na wierzch ścieramy czekoladę.
jajko | 5 szt |
mąka tortowa | 5 łyżek |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
cukier | 5 łyżek |
olej | 2 łyżki |
woda | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
wiśnie | 400 g drylowanych z syropu |
masło | 100 g |
kakao | 2 łyżki |
cukier | 3 łyżki |
wiśniówka | 1/2 szklanki |
śmietana 30% | 1/2 litra |
galaretka cytrynowa | |
woda gorąca | 1/2 szkl |
czekolada mleczna | kilka kostek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: