Przepis i sposób przygotowania na: Pijana wiśnia ;):)
Zimne jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Do Białek dodajemy szczyptę soli i obijamy je az do uzysknia sztywnej piany, pod koniec dodajemy do niej 3 łyżki cukru i cukier waniliowy. Dodajemy żóltka i ubijamy. Dodajemy juz na sam koniec połączone mąki ze sobą, z czekoladą, kakao a takze z proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie wszytsko i wylewamy do wysmaroanej tłuszczem blaszki, która jest także wyłożona papierem do pieczenia. Blaszka o wymiarach 40/25 cm. Biszkopty peczemy w temp ok 180 stopni w rozgrzanym piekarniku.
Wiśnie wcześniej kilka godzin moczymy w alkoholu. Dodajemy do kremu czesć, a czesć wykladamy na górę. Upieczony biszkopt dzielimy na czści i przed nałozeniem masy nąsczamy pączem: woda-cukier-alkohol.
Ostatni biszkopt polewamy czekoladą rozpuszczoną w gorączej wodzie i wykładamy nasze pijane wiśnie:)
Smacznego