Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pijana dzika róża

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dzika róża 1 kg
wódka 1/2 litra
spirytus 1/4 litra
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pijana dzika róża

Kroki postępowania

1
Owoce dzikiej róży trzeba zebrać po pierwszych przymrozkach. Umyć i odcedzić.
Krok 1 - Pijana dzika róża foto
2
Przygotowujemy dłuży słoik do którego wsypujemy owoce zasypujemy cukrem i wlewamy 100ml wódki i 50 ml spirytusu. Zakręcony słoik odstawiamy na 2 tyg co jakiś czas poruszając.
Krok 2 - Pijana dzika róża foto
3
Następnie do owoców wlewamy resztę alkoholu i znowu odstawiamy zakręcony słoik na 2 tygodnie poruszając nim co jakiś czas.
Krok 3 - Pijana dzika róża foto
4
Po 4 tyg odcedzamy owoce i nalewkę przelewamy do butelek odstawiając ją na co najmniej 3 miesiące.
Krok 4 - Pijana dzika róża foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak