Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwówka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pigwa 1,5 kg
cukier 0,5 kg
spirytus 0,5 litra
woda mineralna wg uznania

Porada

Owoce z pigwy można wykorzystać do placka :)

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwówka

Pigwę myjemy, kroimy na cztery i wyjmujemy pestki, Kroimy drobniej i zasypujemy cukrem. Pozostawiamy na kilkanaście dni aż puści sok. Po tym czasie dolewamy spirytus i wodę wg uznania, czyli w zależności ile % ma mieć nalewka. Odcedzamy i przelewamy do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 02.01.2015 08:44
dobreeee,mocna rzecz
Wafelek2601 07.12.2014 23:34
Musi być pyszna
Niki22 07.12.2014 22:03
ja poproszę lampkę :)
gosia1988 07.12.2014 21:00
chętnie się poczęstuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak