Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwówka

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
spirytus 1 litr
pigwa 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwówka

Dojrzałe owoce pigwy umyć, pokroić, oczyścić z nasion. Zasypać cukrem,odstawić na 6-10 dni.

Zlać syrop połączyć go ze spirytusem.Rozlać do butelek i odstawić w ciemne miejsce. Nalewka dojrzewa
minimum 3 miesiące.

Pozostałe owoce pigwy można zalać litrem czystej wódki i
zostawić przynajmniej na pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka72 19.09.2013 19:08
Na spirytusie nalewka wychodzi naprawdę mocna,można go zastąpić wódką.
sylwia_mc 19.09.2013 09:33
Piłam ją kilka razy w gości i smak rewelacyjny muszę taką zrobić
Olga_SK 19.09.2013 08:28
Moja mama często robi - najlepsza nalewka :D
Stenka 19.09.2013 07:43
Jeżeli nie rozcieńcza się wodą to lepiej dodać wódkę, bo tak to wyjdzie za mocna
Lis 19.09.2013 00:13
Coś na zimowe dni:)
Misada 18.09.2013 21:20
super taka nalewka
katarzynka455 18.09.2013 21:17
zastanawiam się czy zamiast spirytusu może być wódka
Krzysiek3 18.09.2013 21:15
fajny przepis
Klisza 18.09.2013 21:09
łatwa w przygotowaniu :)
iwi 18.09.2013 21:03
Prądu nigdy dość;)
Simeo 18.09.2013 20:58
jeszcze takiej nie piłem
Iwka 18.09.2013 20:51
wypiłabym kieliszeczek
Silver Teaspoon 18.09.2013 20:46
świetna naleweczka
sanielcia 18.09.2013 19:58
Musi być pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak