Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwa pieczona w piekarniku.

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pigwa
cukier brązowy
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwa pieczona w piekarniku.

Owoce pigwy myjemy najlepiej szczoteczką
Kroimy owoce na pół wydrążamy środki .
Połówki pigwy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Cukier brązowy mieszamy z cynamonem do środka po pestkach dajemy cukier z cynamonem.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy do miękkości około 40 minut.

POLECAM!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.09.2014 10:47
podziwiam pomysł !!!!!
mrtikraj 13.09.2014 15:11
Świetne! I takie proste :)
gusia1000 11.09.2014 19:53
Dobra zakąska.
gosia56 11.09.2014 11:07
Dziękuję za miłe komentarze .taką pigwę robiłam pierwszy raz jest naprawdę pyszna;)
Kejti 11.09.2014 09:09
Takiej nie jadłam.Gotowałam i robiłam nalewkę :-)
Katarzyna59 10.09.2014 19:58
świetny pomysł
Bernadeta1 10.09.2014 18:37
Super pomysł na szybki smaczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak