Pigwa na zimę do herbatki

Pigwa na zimę do herbatki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pigwa na zimę do herbatki

pigwę umyć,obrać,wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w cienkie
plasterki.Układać w słoiku warstwami: pigwa, cukier,pigwa, cukier,lekko
ubijając.Ostatnia warstwa to cukier.Słoik zamknąć,obrócić,postawić
na parę godzin pokrywce. Przechowywać w lodówce.Wspaniały sok do herbaty
zamiast cytryny. Zima pachnie sadem ;-))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Jagódka77 11.05.2014 13:23
rewelacja, uwielbiam pigwę, tak przygotowana wzbogaci każdą herbatę
Robert10 25.10.2011 17:04
próbowałem-przepyszne
Edyta38 06.07.2011 17:41
extra
Mirka-Ludomila 23.04.2011 07:41
świetny zdrowy soczek
Justyna73 06.03.2011 17:09
smaczne polecam
Justyna73 06.03.2011 17:09
smaczne polecam
traktorek 24.01.2011 12:32
bardzo lubię pigwę i muszę spróbować
pacpaw 13.12.2010 20:45
idealna na ta pore:)
Anna169Hosz 01.12.2010 19:46
Muszę zrobić w przyszłym sezonie.
aisoglam 26.11.2010 08:16
Pigwa - fajny krzew i smaczny owoc :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat