Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pigwa na zimę

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pigwa kilka sztuk
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: pigwa na zimę

Pigwę trzeba zebrać jak tylko trochę przemarznie. Dokładnie ją umyć ale nie obierać ze skórki. Pozbyć się gniazdek nasiennych i przełożyć do słoiczka. Całość zasypać cukrem tak aby pigwa była przykryta. Ja przechowuję ją w lodówce i nic się z nią nie dzieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.08.2013 17:45
ja mam pigwowca i cenię sobię smak tych owoców
FAFIK 14.03.2011 06:19
Super zdrowe przetwory!
Ewa111 11.10.2010 12:54
świetny dodatek do herbaty
Margo1 11.10.2010 09:33
wyśmienite
iwa643 11.10.2010 07:07
nie zaprawiałam jej nigdy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak