Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pigwa do herbatki

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 szt
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pigwa do herbatki

Pigwę przekroić ,usunąć gniazdo nasienne. Pokroić w cienkie plasterki.
Układać w słoiku przesypując cukrem. Odstawić, aby puściła sok. Pasteryzować 20 minut w piekarniku lub w garnku.
Ilość cukru nie musi być duża ,bo to przecież do herbaty zamiast cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.11.2014 15:51
Też taką robię :))
gosia561 23.11.2014 00:27
doskonała na zimę
Róża1 23.11.2014 00:10
też dostałam w tym roku trochę pigwy , dodawałam ją w plasterkach do herbaty , ale według Ciebie jest na pewno lepsza :-).
gosia56 22.11.2014 22:22
Super;) dostałam w tym roku dużo pigwy ale tak nigdy nie robiłam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak