Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pietruszkowy krupnik z peczakiem na podrobach...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3 litry
żołądki drobiowe 50 dag
mięso gulaszowe z indyka 20 dag
włoszczyzna 1/2 pęczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
ziemniaki 6 sztuk
kasza pęczak 1 szklanka
natka pietruszki 2 pęczki
przyprawa w płynie - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pietruszkowy krupnik z peczakiem na podrobach...

żołądki oczyścić i dobrze umyć, można je pokroić na mniejsze kawałki jeśli są dość duże, mięso gulaszowe opłukać i razem z żołądkami w niedużej ilości wody zagotować i wszystko wylać na durszlak i opłukać

teraz wlać odpowiednią ilość wody, dodać podroby i zagotować, dać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, ziele i liście laurowe - gotować z 40 minut

wsypać kaszę pęczak, dodać pokrojone ziemniaki i gotować z 30 minut

do smaku dodać kucharek, pieprz i posiekane pęczki pietruszki, gotować z jeszcze z 5 minut

można podać ze śmietaną lub sam krupnik.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 02.06.2017 09:33
smaczna zupka
Beatris 02.09.2014 15:49
Z chęcią wprosiłabym się na obiadek, uwielbiam krupnik:)
Edith85 02.09.2014 15:39
smakowite danie
kloruś 02.09.2014 15:21
wygląda bardzo apetycznie:)
Bernadeta1 02.09.2014 14:36
pyszna zupka
Pani Domu 02.09.2014 13:45
bardzo apetyczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak