Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pietruszkowe pulpeciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg.
bułka czerstwa 1 szt.
natka pietruszki 1/2 pęczka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pietruszkowe pulpeciki

Bułkę namoczyć w mleku , w naczyniu przygotować masę na pulpeciki . Włożyć mięso mielone , dodać odciśniętą bułkę czerstwą , przyprawy do smaku i jajka oraz posiekaną natkę pietruszki , całość wyrobić tak aby powstała jednolita masa jeśli trzeba to dodać odrobinę mleka w której moczyła się bułka aby były bardziej miękkie , z powstałej masy formować małe pulpeciki i wrzucać do osolonego wrzątku i gotować ok.10 min. wyjąć łyżką cedzakową a z wywaru przyrządzić sos . Podawać z ziemniakami sosem i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.01.2015 07:34
dawno takich nie robiłam
Motorek 03.01.2015 12:39
pyszne pulpeciki
Wacław 01.01.2015 16:08
lubię takie dania
Janina 01.01.2015 13:38
Dietetyczne danie;)
w mojej kuchni 01.01.2015 02:26
pyszne jedzonko na talerzu..
pajbek 31.12.2014 20:23
Bardzo lubię :-)
fotoviderek 31.12.2014 17:24
Świetne pulpeciki :)
MałaMi89 31.12.2014 16:54
Apetyczne :)
Bernadeta1 31.12.2014 16:46
lubię takie, bardzo smaczne
adelajda 31.12.2014 16:37
Dietetyczne dobre kotleciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak