Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pietruszkowe chipsy dla dzieci i nie tylko

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pietruszka 2 sztuka
olej rzepakowy 2 łyżka
pomidory suszone 2 łyżka z czosnkiem i bazylią
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pietruszkowe chipsy dla dzieci i nie tylko

Pietruszkę obieramy, płuczemy i kroimy w bardzo cienkie równe plasterki.

Do oleju dodajemy szczyptę soli oraz suszone pomidory z czosnkiem i bazylią.

Mieszamy, zalewamy pietruszkę. Bardzo dokładnie mieszamy, aby każdy plasterek pokrył się olejem i przyprawami.

Talarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, jeden obok drugiego- tak, aby nie nachodziły na siebie. Pieczemy około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Po upieczeniu ściągamy na kratkę i zostawiamy do wystudzenia. W trakcie pieczenia należy kontrolować stopień przyrumienienia- chipsy nie mogą się spalić, bo nie będą się nadawać do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 18.10.2015 16:05
Super pomysł na coś zdrowego:)
jasiek 31.05.2014 12:41
zdrowa przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak