Piętrowe, tostowe kanapki na imprezę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

  • majonez

  • wędlina

  • jajka ugotowane na twardo

  • łosoś wędzony plastry

  • rzodkiewka

  • ogórek kiszony

  • ogórek zielony

  • ogórek konserwowy Smak

  • sałata masłowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczywo tostowe smarujemy majonezem. Najpierw układamy sałatę, wędlinę, następnie posmarowane z obydwu stron majonezem pieczywo tostowe i układamy je na wędlinie. Kolejna warstwa to wędlina, jajka na twardo, ulubione warzywa. Warstwy formujemy do 4 kromek, a następnie obkrajamy skórki i przekrajamy na pół i nabijamy na wykałaczki. Ja swoje robiłam z łososiem i wędliną. Są naprawdę pyszne :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 08.12.2016 11:39
bardzo dobre
MAR3STA 05.12.2016 22:09
super kanapki
Krzysztof15 05.12.2016 20:06
wyglądaja apetycznie
agnieszka214 05.12.2016 19:36
Pycha są takie kanapki
Marta1986 05.12.2016 19:28
pysznosci mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat