Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piętrowa surówka z pomidorków, mozzarelli i sałaty rzymskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mozzarella 100 g
pomidory 2 sztuki
sałata rzymska 3-4 liście
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Piętrowa surówka z pomidorków, mozzarelli i sałaty rzymskiej

Liście kapusty myjemy i osączamy. Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry. Na liściach sałaty układamy plastry mozzarelli i posypujemy ją bazylią otartą, solą pieprzem oraz skrapiamy oliwą z oliwek, a następnie układamy plastry pomidorów i zaczynamy od nowa i tak do skończenia składników.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 29.04.2015 11:17
Nasze smaki
Habibi 29.04.2015 09:08
wygląda interesująco - jak piętrowe caprese :)
luna76 29.04.2015 07:06
bardzo fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak