Piętrowa surówka z pomidorków, mozzarelli i sałaty rzymskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mozzarella

    100 g
  • pomidory

    2 sztuki
  • sałata rzymska

    3-4 liście
  • bazylia otarta Prymat

    1 łyżeczka
  • sól morska

  • pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście kapusty myjemy i osączamy. Pomidory i mozzarellę kroimy w plastry. Na liściach sałaty układamy plastry mozzarelli i posypujemy ją bazylią otartą, solą pieprzem oraz skrapiamy oliwą z oliwek, a następnie układamy plastry pomidorów i zaczynamy od nowa i tak do skończenia składników.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 29.04.2015 11:17
Nasze smaki <3 Mniam!
Habibi 29.04.2015 09:08
wygląda interesująco - jak piętrowe caprese :)
luna76 29.04.2015 07:06
bardzo fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat