Piętrowa sałatka.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    kawałek
  • pomidor

    1 sztuka
  • kukurydza w puszce

    2-3 łyżki
  • rzodkiewka

    3-4 sztuki
  • ogórek zielony

    1 sztuka
  • sól i pieprz

  • oliwa

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Warzywa umyć i dokładnie osuszyć.
2.Kapustę poszatkować,obrany ogórek,rzodkiewkę i pomidor pokroić w plasterki.Szczypiorek posiekać.
3. Na talerzu układać warstwami warzywa,formując wieżyczkę.Na koniec oprószyć solą,pieprzem ,skropić oliwą i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Babeczka35
Jest to porcja dla jednej osoby,możemy zrobić większą porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 23.03.2017 22:08
Dziękuję:)
gusia1000 28.01.2015 02:47
samo zdrowie.
molanka 26.01.2015 18:01
fajny pomysł
Sroczka 26.01.2015 16:33
Ależ ta sałatka pysznie wygląda.
Anna169Hosz 26.01.2015 16:29
Ładnie się prezentuje!
teresa18 26.01.2015 16:27
przepięknie podana
jasiek 26.01.2015 16:19
ciekawe podanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat