PIĘTROWA GALARETKA Z SERKIEM I OWOCAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka brzoskwiniowa

    1 sztuka
  • galaretka agrestowa

    1 sztuka
  • serek mascarpone

    1 sztuka
  • bita śmietana

    do smaku
  • czeolada trata

    do smku
  • ananas z puszki

    1 sztuka
  • brzoskwinie w puszce

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy dwa kolory galaretek . Z każdej z nich odlewamy połowę do osobnego naczynia. Do odlanych ostudzonych połówek dodajemy serek mascarpone, aby kolor wyszedł mleczny .
Owoce z puszek kroimy na plasterki i kostki.
Do pucharków bądź wysokich szklanek wlewamy na dno zieloną - z bieloną galaretkę, odstawiany do zamrażalnika na ok 10 minut.
Następnie wlewamy zieloną klarowną galaretkę dodajemy do niej pokrojonego w kostkę ananasa - znów odstawiamy do zamrażalnika.
Kolejno wlewamy pomarańczową , z serkiem galaretkę i odstawiamy na 10 minut.
Na ostatnią warstwę wlewamy pomarańczową klarowną galaretkę i dodajemy do niej pokrojone w plasterki brzoskwinie- dostawimy.
Galaretki można odstawiać do lodówki aby z stężały , ale czas oczekiwania się wydłuży, zaś w zamrażalniku trzeba uważać aby galaretka nie zamarzła.
ozdabiamy bitą śmietana i posypujemy startą czekoladą.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 04.04.2013 15:53
super galaretka :)
Kate131 06.04.2012 13:54
dobre
Kate131 20.04.2011 09:42
tez tak robie, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat