Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piętki achillesa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 1/3 szkl
serek homogenizowany 110 g
jajko
cukier 1 łyżeczka
margaryna 250 g
sól szczypta
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Piętki achillesa

Kroki postępowania

1
Mąkę łączymy z margaryna, solą, cukrem, serkiem i jajkiem. Zagniatamy ciasto. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Krok 1 - Piętki achillesa foto
2
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy na ok 5 mm grubość. Wycinamy za pomocą szklanki lub foremki kółka.
Krok 2 - Piętki achillesa foto
3
Na środku każdego kółeczka nakładamy odrobinę dżemu i zlepiamy jak pierogi. Następnie układamy na blasze wyłożonej papierem.
Krok 3 - Piętki achillesa foto
4
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15 minut.
Smacznego!
Krok 4 - Piętki achillesa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 22.02.2013 15:19
trafiona nazwa:)
Adam/ZUB3R 01.11.2012 08:47
pycha
olkaaa 28.09.2012 15:00
chętnie spróbuję
adelajda 27.09.2012 17:11
wyglądają super ! na pewno smaczne !
elficzna 26.09.2012 23:49
bardzo fajny przepis
natii3624 26.09.2012 22:10
mniam! Smakowicie wygląda ;)
zdeba 26.09.2012 21:49
Bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak