Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka z groszkiem i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
groszek zielony mrożony 1/2 szklanki
żółty ser 10 dkg
cebula 1/2 sztuki
tapas paprykowo-pomidorowy 1 czubate łyżeczki
olej 2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka z groszkiem i serem

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem (użyłam pieprzu kolorowego).
Krok 1 - Piersi z kurczaka z groszkiem i serem foto
2
Groszek przełożyć do miseczki (bez rozmrażania). Ser i cebulę pokroić w kostkę, dodać do groszku. Dodać też tapas i odrobinę soli, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Piersi z kurczaka z groszkiem i serem foto
3
Przygotowany farsz rozłożyć na każdym kawałku mięsa, zwinąć w roladki. Ułożyć je w naczyniu do zapiekania łączeniem do dołu, polać olejem i posypać przyprawą do mięs. Roladki zapiekać w 180 stopniach przez ok. 45 minut. Gotowe roladki kroić w grube plastry.
Krok 3 - Piersi z kurczaka z groszkiem i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 18.07.2016 11:14
zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak