Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w potrawce

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 podwójne pierci
papryka konserwowa do smaku
pieczarki 20 dag
śmietana ukwaszowa 1/2 kubeczka
sól do smaku
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
mąka krupczatka 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w potrawce

WYKONANIE:

Umyć piersi, pokroić w paseczki, oprószyć przyprawą gyros-kebab, na rozgrzaną patelnię włożyć tłuszcz i mięso, podsmażyć, na koniec posolić. Pieczarki umyć pokroić w paski i też usmażyć. Do garnka wlać wodę wrzucić kostkę rosołowa zagotować dodać podsmażone mięso i pieczarki, chwilę pogotować, z mąki zrobić zawiesinę i zaciągnąć. Dodać pokrojoną w paski paprykę konserwową,dolewam 2 łyżki zaprawy z papryki konserwowej, doprawić śmietaną i gotowe.

Podaję z ryżem i surówką.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 25.11.2013 10:31
smaczne danie
w mojej kuchni 21.11.2013 08:39
smaczny obiad podano
Stenka 18.11.2013 07:47
smaczny posiłek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak