Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w miodowej marynacie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
miód płynny 3 łyżki
olej do smażenia 15 ml
sos słodko-kwaśny 10 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w miodowej marynacie

Kurczaka myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Polewamy kurczaka miodem. Doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godziny. Rozgrzewamy patelnię grillową lub zwykła i smażymy około 6-7 minut na stronę. Podajemy z sosem słodko kwaśnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 04.08.2015 15:00
Ja też bym się pokusiła :))
Ewa Wojtaszko 03.08.2015 22:09
moje smaki :)
Michał2 03.08.2015 21:44
Pięknie wygląda
irenka 03.08.2015 21:00
wyglądają apetycznie , na pewno przepyszzne
DorotaZ 03.08.2015 19:47
Musi być mega pyszny:)
Megg 03.08.2015 19:29
lubię takie kurczaczki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak