Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w gruszkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4
gruszki 2
cytryna 1/2
mąka pszenna 1 lyzeczka
sok gruszkowy 1/2 szklanki
olej do smażenia
sól
pieprz
bulion 1 kostka
wino białe 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w gruszkach

Piersi z kurczaka bardzo dokładnie myjemy, a następnie nacieramy dokładnie z każdej strony pieprzem oraz solą. Piersi z kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron. Gruszki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki, a później kroimy w kostkę o średniej wielkości. Pokrojoną gruszkę podsmażamy na patelni, na rozgrzanym oleju. Z cytryny wyciskamy sok. Sok wyciśnięty z cytryny łączymy z winem oraz mąką pszenną. Te wymieszane składniki dodajemy do podsmażanej gruszki. Po chwili dodajemy do gruszek jeszcze pół kostki bulionowej. Wszystko razem gotujemy, a na koniec jeszcze doprawiamy pieprzem oraz solą do smaku według własnego uznania. Usmażone piersi z kurczaka polewamy zrobionym sosem gruszkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 08.02.2012 10:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak