Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERSI Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
ser żółty 250 g
Rozmaryn suszony Prymat do oprószenia
Majeranek suszony Prymat do oprószenia
tymianek do oprószenia
cząber do oprószenia
oregano do oproszenia
słonecznik łuskany 5 łyżek
siemię lniane 5 łyżek
sezam 5 łyżek
olej roślinny do skropienia

Przepis i sposób przygotowania na: PIERSI Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

Piersi z kurczaka kroimy na kotlety. Każdy oprószamy solą i pieprzem. Układamy w rozgrzanym piekarniku, zapiekamy ok 5 minut, po tym czasie każdy kotlet skrapiamy olejem,obtaczamy w wymieszanych ziarnach z przyprawami. Układamy na blasze, zapiekamy jeszcze 10 minut, po tym czasie obsypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy do rozpuszczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betina#45 27.02.2015 21:16
Rewelacyjny kurczaczek
IZABELA29 27.02.2015 18:34
pysznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak