Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka pod cebulową pieżynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
śmietana do sosów 200 ml
zupa cebulowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka pod cebulową pieżynką

Kurczaka dzielimy na pół, a następnie każdą pierś w wzdłuż na 2 cieńsze kotlety. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kotlety jeden obok drugiego, posypujemy zupą cebulową w proszku, a następnie zalewamy śmietanką. Pieczemy w piekarniku na środkowej półce najpierw 20 minut od dołu, a następnie 10 min od góry i od dołu. Podajemy z makaronem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 10.05.2012 09:57
niby proste danie ,ale za to jakie smaczne ;)
aleksa123 18.02.2012 18:36
fajne
Małgosia6 15.12.2011 08:27
pycha
aniapetr 24.10.2011 11:35
świetny pomysł, lubię takie połączenie smaków
Izabela/bella81 18.08.2011 10:27
apetyczne
Izabela/bella81 18.08.2011 10:27
apetyczne
ziutula
ziutula 24.06.2011 11:26
pyszne jedzonko...
Aleksandra45 07.12.2010 09:07
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak