Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka grillowane

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
jogurt naturalny 400 gram
papryka czerwona 1/4 sztuki
cebula 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
koperek 1/2 pęczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka grillowane

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i pociąć na mniejsze porcje. Do naczynia w którym będziemy marynować mięso przelać jogurt dodać do niego drobno pokrojoną cebulę i paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek , posiekany koperek, sok z cytryny i przyprawy, wymieszać składniki marynaty.
Krok 1 - Piersi z kurczaka grillowane  foto
2
Porcje mięsa włożyć do marynaty i dokładnie je nią pokryć ,odstawić na kilka godzin do lodówki.
Krok 2 - Piersi z kurczaka grillowane  foto
3
Mięso po zamarynowaniu układamy na rozgrzanym grillu u mnie jest to elektryczny więc nie używam tacek w przypadku grillowania na powietrzu mięso układamy na tacki które umieszczamy na grillu.Mięso grillujemy kilka minut z obu stron do uzyskania ładnego koloru.
Krok 3 - Piersi z kurczaka grillowane  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.06.2015 23:13
apetycznie wygląda
dollce 19.06.2015 22:53
super mięsko
Anna133 19.06.2015 21:45
wyglądają nie zwykle apetycznie
Gracer 19.06.2015 21:30
fajny przepis
Katarzyna59 19.06.2015 21:04
bardzo dobre
ewelinapac 19.06.2015 21:02
super jedzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak