Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kaczki z awokado, świeżym szpinakiem i pomarańczami

4.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kaczki 400 g
oliwa 1/2 szklanki
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
awokado 2 szt.
szpinak świeży 2 pęczki
cebula czerwona 1 szt.
pomarańcza 2 szt.
pestki dyni 1 łyżka
pestki słonecznika 1 łyżka
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat 1 opakowanie
oliwa 3 łyżki
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kaczki z awokado, świeżym szpinakiem i pomarańczami

Umyte i oczyszczone mięso marynować 2-4 godziny w marynacie wymieszanej z oliwą z oliwek. Umyte liście szpinaku (bez łodyg) wymieszać z dojrzałymi i wyfiletowanymi owocami awokado, pomarańczami i cienkimi piórkami cebuli. Przygotować sos sałatkowy francuski Prymat poprzez połączenie zawartości z wodą i oliwą. Mięso usmażyć na patelni, a następnie piec 10 minut w temperaturze 160ºC. Po wyjęciu osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w plastry i ułożyć na talerzach wraz z sałatką z awokado, szpinaku i pomarańczy. Całość skropić sosem sałatkowym francuskim vinaigrette, posypać prażonymi pestkami i podawać z pieczywem ciabatta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

waniliowapanienka 28.05.2013 13:34
wygląda fantastycznie :) zapewne też tak smakuje
marcia7 24.05.2013 23:40
super się prezentuje
marta19 24.05.2013 21:36
świetny przepis
joanna__s 24.05.2013 19:30
Aż ślinka cieknie. Rewelacja!!
Megg 24.05.2013 16:10
wygląda bardzo bardzo smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak