Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kaczki w marynacie miodowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

pierś z kaczki 2 sztuki
jabłka 3 sztuki
masło 1 łyżka

Marynata

przyprawa do potraw Kucharek wg uznania
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
miód prawdziwy 1 łyżka
melasa z granatem 2 łyżki

Dodatkowo

melasa z granatem wg uznania

Porada

Bardzo lubię piersi pieczone z jabłkami. Tym razem zrobiłam je w marynacie miodowej. Były bardzo smaczne. Polecam je na obiadek.

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kaczki w marynacie miodowej

Kroki postępowania

1
Umyć piersi z kaczki, włożyć do naczynia żaroodpornego i posypać przyprawą do dań.
Krok 1 - Piersi z kaczki w marynacie miodowej foto
2
W osobnej miseczce zrobić marynatę, mieszając wszystkie składniki ze sobą.
Krok 2 - Piersi z kaczki w marynacie miodowej foto
3
Polać piersi z kaczki marynatą. Potem naczynie przykryć folią silikonową i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Krok 3 - Piersi z kaczki w marynacie miodowej foto
4
Jabłka przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne. Położyć na mięsie i polać jeszcze melasą z granatem.
Krok 4 - Piersi z kaczki w marynacie miodowej foto
5
W środek włożyć łyżkę masła.
Krok 5 - Piersi z kaczki w marynacie miodowej foto
6
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 stopni C i piec przez 1 godzinę.
Krok 6 - Piersi z kaczki w marynacie miodowej foto
7
Upieczone piersi pozostawić jeszcze trochę w wyłączonym piekarniku.
Krok 7 - Piersi z kaczki w marynacie miodowej foto
8
Smacznego !
Krok 8 - Piersi z kaczki w marynacie miodowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.12.2016 15:52
Pyszne mięsko :)
w mojej kuchni 18.12.2016 18:42
dobre jedzonko
Wafelek2601 18.12.2016 09:38
Smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak