Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kaczki w czerwonym winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 4 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
wino czerwone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kaczki w czerwonym winie

Mięso myjemy , skore nacinamy w kratkę. Doprawiamy do smaku . Obsmażamy na patelni skorą do dołu. Obsmażamy po 5 minut z każdej strony podlewamy winem i przekładamy do brytfanny z powstałym płynem. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.10.2014 15:27
apetyczne wygląda
Futka 14.10.2014 13:33
Przepyszna kaczka! Musi bosko smakować :)
adelajda 14.10.2014 11:16
pyszne :))
Zdzisław 12.10.2014 22:05
dla mnie smaczne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak