Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kaczki marynowane w miodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kaczki 2 sztuki
miód 2 łyżki
sok pomarańczowy 1/2 szklanki
sól
pieprz
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kaczki marynowane w miodzie

Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Piersi nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Następnie polewamy płynnym miodem i odstawiamy najlepiej na noc do lodówki, aby mięsko się dobrze zamarynowało. Po tym czasie do rondelka wlewamy oliwę i dając piersi skórką w dół smażymy na wolnym ogniu. Potem smażymy z drugiej strony. Podlewamy sokiem z pomarańczy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak