Piersi z kaczki marynowane w miodzie

Piersi z kaczki marynowane w miodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    2 sztuki
  • miód

    2 łyżki
  • sok pomarańczowy

    1/2 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    2 ząbki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Piersi nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i oprószamy solą i pieprzem z każdej strony. Następnie polewamy płynnym miodem i odstawiamy najlepiej na noc do lodówki, aby mięsko się dobrze zamarynowało. Po tym czasie do rondelka wlewamy oliwę i dając piersi skórką w dół smażymy na wolnym ogniu. Potem smażymy z drugiej strony. Podlewamy sokiem z pomarańczy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat