Piersi z gęsi pieczone w rękawie.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gęś piersi

    2 szt
  • jabłka

    2 szt
  • śliwki suszone

    10 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Piersi z gęsi pieczone w rękawie. foto
Skórę gęsi naciąć w ukośną kratkę nożem i doprawić przyprawami. Odstawić na parę godzin w chłodne miejsce. Rozgrzać patelnię i na odrobinie oleju, przesmażyć piersi, zaczynając od strony skóry.
Krok 2 - Piersi z gęsi pieczone w rękawie. foto
Obsmażone piersi przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać owoce, związać końce i piec w piekarniku w temp. 180 stop. około 70 minut.
Krok 3 - Piersi z gęsi pieczone w rękawie. foto
. Wyjąć z piekarnika, dać im chwilę odpocząć, pokroić w plastry i obłożyć owocami. Smacznego.
Lampka czerwonego wina nie zawadzi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 20.02.2014 08:50
Danie bardzo smaczne i wykwintne. Ja dodaję rozmaryn też do pieczonego kurczaka, układam go na blasze z udkami. Aromat niesamowity.
Christopher 13.11.2013 23:56
anemon,dodajesz taki jaki masz .Ja ,tutaj najpierw natarłem suszonymi ziołami,a świeży rozmaryn dodałem dopiero do pieczenia i do dekoracji na półmisku.
Gabi44 13.11.2013 23:32
Apetyczna gąska.
Rysia 13.11.2013 22:54
Zawsze oprócz suszonych ziół lubię dodawać świeże (jeżeli mam ),bo wnoszą świeży aromat.
anemon 13.11.2013 20:40
Na zdjęciu widzę świeży rozmaryn, a w składnikach podajesz suszony. To właściwie jaki ma być?
Rysia 13.11.2013 19:27
Komputer cały ośliniony...
Krzysztof15 13.11.2013 18:08
smakowicie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat