Piersi w jarzynce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/2 szt
  • masło

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • cebula biała

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dno żaroodpornej formy położyć tłuszcz (może być planta) niewielką ilość, na to ułożyć warstwami: cebulkę pokrojoną w kostkę, piersi z kurczaka również pokrojone w kostkę, następnie pozostałe składniki, tj. pietruszkę, selera i marchew na końcu (starte na tarce jarzynowej), wszystko posypujemy kucharkiem i układamy na wierzch niewielką ilość masła.
Dusimy to w piekarniku ok. 1 godz. w temp. 180*C, co jakiś czas podlewamy niewielką ilością wody, podajemy z ryżem, smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
forgielka 11.04.2011 14:48
pyszotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat