Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi w boczku z nadzieniem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze 2 sztuki
ser żółty 30 dgk
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opakowanie
boczek 1 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi w boczku z nadzieniem serowym

Piersi myjemy pod wodą. Następnie nacinamy kieszeń bez uszkadzania bocznych krawędzi (najlepiej wbić nóż od tej grubej części na jego długość i naciąć na szerokość). Do środka wsadzić ser żółty (ja kroję go na długie wąskie ale grubsze paski). Pierś posypuje przyprawą do kurczaka i owijam boczkiem w plasterkach. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 30 minut (najlepiej na gorącym powietrzu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 27.09.2010 06:57
mniam........ super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak