Piersi w boczku z nadzieniem serowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze

    2 sztuki
  • ser żółty

    30 dgk
  • przyprawa do kurczaka

    1 opakowanie
  • boczek

    1 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi myjemy pod wodą. Następnie nacinamy kieszeń bez uszkadzania bocznych krawędzi (najlepiej wbić nóż od tej grubej części na jego długość i naciąć na szerokość). Do środka wsadzić ser żółty (ja kroję go na długie wąskie ale grubsze paski). Pierś posypuje przyprawą do kurczaka i owijam boczkiem w plasterkach. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 30 minut (najlepiej na gorącym powietrzu).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 27.09.2010 06:57
mniam........ super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat