Piersi paprykowe

Piersi paprykowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • słodka papryka Prymat

  • olej do smażenia

  • tymianek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

piersi z kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i każdą dzielimy na cztery części. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Na patelni rozgrzewamy olej. Układamy piersi i smażymy na złoto. Przekładamy na druga stronę i dodajemy pokrojona w paski paprykę i cebulę w piórka.
Po 2-3 minutach dodajemy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10-15 minut.
Serwujemy posypane świeżym tymiankiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat