Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi paprykowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi paprykowe

piersi z kurczaka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i każdą dzielimy na cztery części. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Na patelni rozgrzewamy olej. Układamy piersi i smażymy na złoto. Przekładamy na druga stronę i dodajemy pokrojona w paski paprykę i cebulę w piórka.
Po 2-3 minutach dodajemy szklankę wody i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 10-15 minut.
Serwujemy posypane świeżym tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak