Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi otulone ciastem francuskim

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
podwójna pierś z kurczaka
ser żółty 4 plasterki
pieczarki
cebula biała 1 sztuka
białko 1
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi otulone ciastem francuskim

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka,opłukać, osuszyć, kroimy na pół i w taki sposób mamy 4 płaty piersi. Każdą z nich doprawiamy papryką słodka, ostrą i solą, z obu stron. Piersi wkładamy do lodówki, a w tym momencie dusimy pokrojone w plastry pieczarki wraz z cebulka.
Krok 1 - Piersi otulone ciastem francuskim foto
2
Ciasto francuskie rozkładamy i tniemy na 4 cześci. Jedna część na jedną pierś. Układamy na ciasto pierś a następnie je nacinamy tworzą ''paseczki''.
Krok 2 - Piersi otulone ciastem francuskim foto
3
Na piersi układamy pieczarki wcześniej przygotowane.
Krok 3 - Piersi otulone ciastem francuskim foto
4
Natępnie ser żółty.
Krok 4 - Piersi otulone ciastem francuskim foto
5
Zapleść paseczki ciasta (na zmianę prawy, lewy, prawy, lewy) w taki sposób, aby pomiędzy nimi pozostały maleńkie przerwy i kurczak mógł odparować podczas pieczenia
Krok 5 - Piersi otulone ciastem francuskim foto
6
Gotowe paczuszki smarujemy roztrzepanym białkiem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200* i piec ok 30-40 minut.
Krok 6 - Piersi otulone ciastem francuskim foto
7
Smacznego:)
Krok 7 - Piersi otulone ciastem francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 12.04.2014 22:58
lubię takie "cycuszki" :)
Malgorzata549 09.10.2013 08:08
światnie się prezentuje
Mysiunia 12.09.2013 10:12
nigdy tak nie robiłam :) smacznie wygląda :)
karolina1869 07.09.2013 18:58
piersi wyglądaja cudnie
Ela15 09.06.2013 12:27
eleganckie danie
owca441 03.06.2013 18:14
świetne mięsko
marta1221 03.06.2013 12:17
muszą być pyszne :)
marcia7 03.06.2013 12:15
dobry sposób na kurczaka
zielonamorelka 03.06.2013 12:12
chętnie kiedyś tak wypróbuję
bogusia19 03.06.2013 12:10
pysznie wyglądają
dodi 03.06.2013 11:58
daję od razu smaczne
dominikaz 03.06.2013 11:28
smaczności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak