Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurze w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurze piersi 2 szt
rosół 2 szkl
mięta i szałwia 1 torebka
galaretka pomarańczowa 1 opak
żurawina 1/2 szkl
jabłka 2 szt
śliwki 10 szt
majeranek 1 łyżka
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurze w galarecie

Do rosołu włożyć mięso, zioła, ugotować, wyjąć, pokroić, przybrać owocami. Przygotować galaretkę, tężejącą zalać mięso. Jabłka przesmażyć na patelni, dodając majeranek, masło i łyżkę cukru. Tak samo przesmażyć śliwki i żurawinę. Owoce ostudzić, ułożyć obok mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 18.02.2012 22:20
fajny przepis
ilka_86 17.08.2011 14:26
bardzo lubie:)
Tetiana 19.12.2010 19:47
pychotka!
iwa643 02.09.2010 07:10
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak